Vi har 170 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 22. september 2011

Andre

Aghioi Anargyri

Plassering

Klosteret i Aghoi Anargyri på Thymiana ble byggget ca. i 1639. Før i tiden, kom mange mennesker, spesielt de med mentale problemer til klosteret for å ta inn over seg de helbredende energiene fra de mirakuløse helgenene (St. Damianos og St. Kosmas) hvis navn kapellet var bygget i siden Anargyri var medisinsk doktor i sin livstid.

I følge legenden, var det alltid 28 nonner som bodde i klosteret til en hver tid. Hver gang antallet steg til 29, døde en nonne.Klosteret's funksjon opphørte etter søster Filothei's død i 1987. Det ble da planlagt å etablere en kristen skole på premisser i 1995.

Aghia Matrona

Plassering

Aghia Matrona ligger ikke langt i fra landsbyen  Mesa Didima, og var bygget av adelsmannen  Roidis i 1470. Først var hans intensjoner å bygge en sommer villa, men, St.Matrona dukket opp i en drøm og fortalte at han skulle bygge et kloster isteden. Hans søstre var de første to nonnene som inntok klosteret. Den åndelige lederen i klosteret under den tyrkiske okkupasjonen var den Hellige Nikiforos av Chios. Han skrev 24 hymner for Aghia Matrona.

I dag bor det fire nonner i klosteret, som hvert år feirer Saint's Feast Day den 20. Oktober.

Aghion Pateron

Plassering

Klosteret i Aghion Pateron ble bygget av tre munker. Senere hjalp disse også til med å bygge Nea Moni-klosteret ved siden av hulen de bodde i, hulen ble gitt bort til munken Jeremiah fra Kreta, i 1688. Senere rekonstruerte  han det til en kirke og små rom.

Da Jeremiah døde i 1868 spurte Pahomios, den hellige munken fra bygda Elata, etter bygningene han hadde bygget, som han gjorde til det største klosteret på øya.
Det er fire munker på klosteret i dag.

Aghia Skepi

Munken Cornelius etablerte dette klosteret i bygda Halkios. Den bærer navnet til Virgin of Protection. 28. oktober er hennes festdag. Det er to nonner i klosteret i dag.

Aghios Yiorgis

Klosteret som ligger i området Kofina ble opprettet av en munk, Neilos, fra Chios i 1770. Athanasios Parios, den vise teologen, bodde her som munk. Han ble begravet i området rundt graven til Agios Nikiforos fra Chios.

Her er også graven til Yiorgos Zolotas, en av de viseste mennene fra Chios.

Kloster Moyndon

Den avdøde bysantinske klosteret Moundon nærheten Diefcha med 475 vakre malerier, alle i god stand.