Vi har 157 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Vavili

Plassering

Vavili ligger sørvest for Chios by, bare 7 kilometer fra byen. Hovedyrket for populasjonen på 200 er landbruk. Hagene deres ligger på vestsiden av landsbyen, på utsiden av Sklavia, hvor det er bekker med masse vann. De produserer mange gartnerprodukter og Vavilis bønner, som er populære, søte og enkle å forberede. De produserer også litt mastik.

Denne lille landsbyen tilhører også kommunen Kambochora. Men de opprettholder en egen kommunal skole. Landsbyen har også et bibliotek og byzantinsk museum, som viser frem kirkelige objekter av stor verdi, og vakre bilder tatt fra Panahia Krina-tempelet.

Navnet "Vavili" skal ha kommet fra en italieners etternavn "Vavilas", da tradisjonen sier at landsbyen ble bygget av slavene for italienere, som hadde deres slott og eiendommer i områdene (Krina, Kardamada, Anemonas, Skalvia). Da slavene ble sluppet fri, hadde de rett på å bosette seg i området rundt, og dyrke det. Denne tradisjonen er også en mulig forklaring på navnet Sklavia (slaveri).

I dette området eksisterer fremdeles gamle herskapshus fra italienerne, omringet av en vakker furuskog. Kirken Agios Ioannis fra katolikkene er også der fremdeles.