Vi har 221 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Andre A-K

Plassering

Denne landsbyen ligger øst for Amani, like etter landsbyen Halandra, og 15km fra Volissos. Som det er lett å forestille seg, fikk landsbyen sitt navn etter Afrodite, og dens skjønnhet kommer fra dens fjellendte beliggenhet med rik vegetasjon, kildevann og den flotte utsikten over fjellet Pelineo.

Aghiasmata

Plassering

Den vakre landsbyen Agiasmata ligger 5 km fra Keramos. Det er kystlinje bebyggelse med en havn som også brukes av landsbyene Keramos, Leptopoda, Halandra og Aphrodisia, som ligger i fjellsiden ved Amani.

Agiasmata var tidligere handelssenter for nabo landsbyene, spesielt når det gjaldt stibium som ble produsert i gruvene i Keramos. I disse dager er det i hovedsak bebodd om sommeren, men det er fremdeles kjent på grunn av det helbredende kurbadet som ligger nærmt stranden. I landsbyen er det helbredende spa, så vel som rom til leie og tavernaer om sommeren.

Amades

Plassering

Amades er den første landsbyen en kommer til på veien fra Kardamyla til Kambia, 13 km fra hvor en starter.

I denne landsbyen kan en beundre kildevannet og de mange bemerkelsesverdige, naturlige skjønnheter. I tillegg, 4 km nord for landsbyen, ligger det også en magisk strand med en nydelig seng av rullesteiner og krystall klart vann - et perfekt sted for de som liker avkjølende vann.

Chalandra

Plassering

Landsbyen Chalandra ligger på østsiden av  Amani's vei, 11km fra Volissos. Den er bygget inni et gammelt fort, hvis enkelte deler fremdeles er synlig, og klatrer oppover den bratte, grønne fjellsiden av Amani. Landsbyens hovedkirke heter Aghia Paraskevi, og blir feiret 26.Juli. Under Chalandra ligger også det forlatte bo området Kamini, med kirken i Agios Modestos.

Egrigoros

Plassering

Egrigoros er en liten fjellendt landsby som ligger like etter Aphrodisia, 17km fra Volissos.

Landsbyen tilbyr panoramautsikt over Aegean sjøen og til sørkysten av Lesvos, den har også en rik vegetasjon og kildevann. Ved siden av dette , er 6.August dagen for "Forklarelse", en lokal begivenhet som du ikke kan gå glipp av.

Fyta

Plassering

Fyta  finner en 41 km fra Chios by. Fita betyr planter, og deres overflod i området ga navnet til denne landsbyen.Det er en fjellendt kveg drivende landsby som ligger ved fjellsiden i Pelineo. Eksepsjonelt vakkert landskap og rike vannkilder som før i tiden snurret i 8 vannmøller. Slottet og tårnet er datert tilbake til 1516 etter Kristus. Lokal nasjonaldag i Aghia Marina er 17.Juli.

The castle and tower of Fyta are dated back to the year 1516 AD. The local celebration day is July 17th, the day of Agia Marina.

Kambia

Plassering

Kambia er en liten landsby, 19 km fra Kardamyla, bygget på nordvestsiden av  Pelineo, tvers over Amani. Landsbyen har en fantastisk panoramautsikt til fjellene rundt, så vel som Aegean sjøen som separerer Chios fra Lesvos.

I nærheten  ligger også en av de mest spennende attraksjonene i denne landsbyen: en gangsti gjennom elvedalen i Kambia, og derfra kan en nyte synet av innbyggernes gamle kultivering så vel som vannet i elven. Noen steder er vegetasjonen veldig rik og har alt det karakteristiske som en elvebredde vegetasjon har. På veien vil du passere oleander, store eiketrær, og eføy som klamrer seg til trærene, mens nattergalene's sang er med deg hele tiden. Til slutt leder stien til stranden i Kambia, hvor du kan slappe av etter ferden ved en liten kiosk.

Videre, på østsiden, ikke langt fra gangstien, står slottet i Orgia og kapellene Panagia og Agia Paraskevi. Og litt lenger vest ligger kapellet i Agii Pantes.

Keramos

Plassering

Keramos ligger omtrent 14 km fra Volissos, ved roten av veien som samler veiforbindelsene  Amani med Leptopoda og Kambia. Landsbyen presser seg frem mellom rik vegetasjon fra fjellene ved Amani og Pelineo.

I mange århundrer var dette den viktigste landsbyen i Amani pga. gruvevirksomheten som varte helt frem til midten av 60-tallet, og som fremdeles er bevart. Galleriene, det kjemiske laboratoriet, tørkeovnen, pipen så vel som utstyret til eiendommen vil bli en del av et industrielt museum, som er unikt for Balkanlandene.

Kipouries

Plassering

Det første en møter på veien fra Katavasi til Diefha, Spartounda, og Kambia er knutepunktet som leder til klosteret i Moundon fra 11.hundretallet, og landsbyen Diefha.

Neste stopp er Kipouries, en landsby som ligger i et område med rik vegetasjon og plenty med kildevann. Ta også et besøk til Stone Square i landsbyen, hvor en kan smake på den lokale mezedes, som kokt geit og geitekjøtt fra geiter som er oppvokst i den rene, friske naturen rundt.