Vi har 103 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 02. november 2012

Mesta

Plassering

Mesta ligger på den sørvestlige delen av Chios på vei til Mastikochoria (Mastikochoria betyr: landsbyer som produserer mastik). Slottet ble bygget i den byzantinske perioden. Det har blitt listet mange klostere funnet 35 kimometer sørvest for byen. Det som gjør husene spesielle er veggene, og strukturen i omkretsen har tydligvis fungert som en sterk befestningsvegg. En tradisjonell prestasjon helt ifra 1400-tallet er menneskenes åpne hjerte og vennlighet, som fremdeles er i Mesta. Landsbyens viktigste dag under karnevalet er uten tvil rekonstruksjonen av retten hvor rettssakene tok sted i den tyrkiske perioden.

Det er to ruter som de besøkende tar for å komme til Mesta:

A: Fra Chios, "hovedstaden" på øya, tar derfra veien til Armolia, Pyrgi, Olympi, og kommer til Mesta (dette er det korteste og enkleste veien)

B: Fra Chios, men følger veien til Agios Georgios, Vessa, Elata og slutter i Mesta.

Det beste å gjøre er å reise dit den ene veien og returnere den andre. Mesta er det mest foretrekte stedet for ferieopphold. Dette fordi Mesta er det stedet det er enklest å nå frem til, men alle historiske og turistiske steder er det enkelt å komme seg til. Hovedstaden til Chios, Castrochoria (landsbyene som er bygget som slott), Nea Moni, Volissos, Anavatos, Aghia Markella og andre steder på Chios har tilknytning til Mesta, der er også gode veier.