Vi har 218 gjestar her no
22
aug 11
Sist oppdatert 27. november 2012

Koraes Museum

Plassering

Folklore Museum og Bilde galleriet finnes i Koraes bibliotek- bygning, og inneholder i hovedsak donasjoner fra den senere Philip P.Argenti's kolleksjon. I 1932  grunnla han "Argenti Sociaty" for å bevare det historiske og folklore materiellet fra Chios. I 1937 ble etetnologisk museum satt opp i den videregående skole på Chios og dens kolleksjon ble raskt beriket med nye donasjoner. Senere bygget han på biblioteksbygningen for å få plass til bøkene sine, den historiske kolleksjonen av malerier og trykk og sin folklore kolleksjon som han hadde donert. I dag heter det  Folklore Collection og Historic and Topographic Pictures of Chios seksjoner. Disse nye rommene ble satt inn i 1962 i forbindelse med 50 årsjubileumet av frigjørelsen av Chios. Etter Philip Argenti's død i 1974, donerte hans sønn Pantdely flere bøker, malerier og folklore utstillingsgjenstander. Han bygde også en ny fløy, og renoverte bygningen til slik den er i dag.

Maleriene i gangen, rundt trappeoppgangen og nedover korridoren i andre etasje er relatert til Chios' historie. I gangen er der også noen historiske og topografiske bilder fra Chios som illustrerer øyen slik den var mellom det 14. og det 19. århundret. Noen er graveringer, andre er akvarell eller oljemalerier. I kjelleren står statuetter fra donatorer til biblioteket (Koraes og Ph. Argenti), våpenmerkene til de store familiene på Chios, personlige manuskripter fra Koraes og andre personlige ting som medaljer, fossiler etc. I andre etasje finnes hallene A, B, C, D og E, de to siste innheholder folklore samlingen. collection.

Hall A

Historiske begivenheter er i hovedsak representert på bildene i gangen i Hall A. Noen av det mest interresante er fire inngraveringer i kobber fra den franske R. Paton, som representerer sjø kampene til den russiske admiralen Orlof mot tyrkerne i Cesme (Izmir) i 1770. De andre bildene er oljemalerier og inngraveringer i kobber som representerer en hel del sjø kamper mot piratene i løpet av det 18. og det 19. århundret. Maleriene som representerer byen Chios er |hengt opp over inngangspartiet til  hallene B og D. På veggen i korridoren henger seks malerier som handler om Massakren på Chios i 1822, noen olje malerier og et ekte litografi av Delacroix.

Hall B

Det viktigste verket som er utstilt i Hall B er portrettene og bystene. Portrettene er av medlemmer av noen store familier på Chios, og de beste er disse av Jenny Skilitsi (1853), Alexandra Mavrokordatou - Skilitsi (1872), Amvrosios Argenti (1861), Vierou Argenti (1861), Joulia Ralli -Argenti (1890), Maria Julia Argenti (1877) og Panteli Argenti (1879). Bystene er marmorerte byster av Marouko Argenti og Maria Julia Argenti, bronsebystene er av  Ph. Argenti’s barn og av Michalis Mavrokordatos, og elfenben miniatyrer som representerer andre medlemmer av familien. Sett bort i fra dette, er der også medaljer, veldig interessante mynter og andre personlige eiendeler fra Arganti familien. Blandt disse er der ting som et sverd, miniatyrer i porselensrammer og en Evangel dekket av elfenben.

Hall C

Hall C huser kostyme delen av Chios kultur. Maleriene som er utstilt illustrerer i hovedsak draktene fra landsbyene mellom det 16. og det 20.århundre fra hele øyen. Mens de fleste er verk fra turister, er de nyeste skapt av kunstnere på bestilling fra Ph. Argenti etter at han hadde samlet informasjon fra og om lokalbefolkningen. I tillegg viser tre utstillingsmontere frem porselenmodellene av draktene som er illustrert på maleriene over. Dette er en unik kolleksjon siden støpeformene ble ødelagt etter at skulpturene var ferdig

Hall D&E

Hallene D og E av Argenti kolleksjonen inneholder lokal folkekunstverk og ting som kan forbindes med de fire påfølgende subjekter: broderi, tekstiler, drakter og treskjæringer. Broderi verkene er hentet fra drakt og hus dekorasjoner fra begynnelsen av det 20.århundre. Tekstilene er i hovedsak bånd fra 30 årene, også hentet fra drakter og dekorasjoner. Til slutt viser tre utskjæringene oss mest om hyrdebrev - temaer.

Åpningstider:

Daglig fra  08.00 - 14.00
Fredag fra  17.00 - 20.30
Lørdag     08.00 - 12.30

For mer informasjon besøk: www.koraeslibrary.gr